fbpx


Preporuke

Kako sprovoditi keto ishranu ako smo puno van kuće?

Sprovođenje keto ishrane kada provodite puno vremena van kuće može biti izazovno, ali je sasvim moguće uz dobro planiranje i svesnost o svojim izborima. Evo nekoliko korisnih saveta o tome kako uspešno praktikovati keto ishranu kada niste kod kuće:

 1. Planiranje unapred je ključno: Pre nego što napustite kuću, razmotrite svoje obroke za taj dan. Ponesite sa sobom keto-friendly grickalice i obroke kako biste izbjegli napast nezdrave hrane kada ogladnite. Priprema hrane unapred može biti od velike pomoći.

 2. Unapred pripremljena hrana: Kuvajte veće obroke kod kuće i spakujte ih u prenosne kontejnere. Meso, povrće i salate su odličan izbor. Na taj način ćete izbeći brzu hranu ili obroke koje ne možete kontrolisati. Evo recepata i saveta za pakovanje keto obroka OVDE.

 3. Restorani i keto opcije: Ako jedete napolju, istražite meni restorana unapred i potražite opcije koje su bogate mastima i proteinima, a siromašne ugljenim hidratima. Na primer, birajte biftek, piletinu, ribu ili salate s masnim prelivima. OVDE možete pogledati 5 saveta za keto ishranu u restoranu.

 4. Naručivanje prilagođenih jela: Nemojte se ustručavati zamoliti osoblje restorana da prilagodi jelo vašim keto potrebama. Većina restorana je voljna da udovolji posebnim zahtevima gostiju.

 5. Keto grickalice: Nosite sa sobom keto-friendly grickalice poput orašastih plodova, avokada, komadića sira, suhomesnatih proizvoda i povrća poput celera ili paprike. Ove grickalice su praktične kada ogladnite između obroka.

 6. Pijte dovoljno vode: Pijte puno vode kako biste ostali hidrirani. Ponekad osjećaj gladi može biti znak dehidracije.

 7. Pratite unos ugljenih hidrata: Ako imate pristup internetu ili mobilnim aplikacijama, možete pratiti unos ugljenih hidrata kako biste osigurali da ostanete u ketozi.

 8. Edukacija i svijest: Bitno je razumjeti koje namirnice su keto-friendly i koje treba izbegavati. Provođenje istraživanja i edukacija o keto ishrani pomažu u donošenju boljih izbora. Lista doyvoljenih namirnica čeka vas OVDE.

 9. Fleksibilnost i samopouzdanje: Ponekad možda nećete imati savršene keto opcije i to je u redu. Važno je biti fleksibilan i ne kriviti sebe ako se desi izlet iz keto ishrane. Nastavite sa svojim planom čim se vratite kući.

Pametno planiranje, svesnost o svojim izborima i prilagodljivost ključni su faktori za uspešno sprovođenje keto ishrane čak i kada niste kod kuće.

Restoran, Keto ishrana, Keto Dijeta, keto mrsavljenje, keto van kuce, obroci za poneti

 • Pregleda: 552

Uticaj hormona na kilograme i smernice za regulaciju

Uticaj hormona na kilograme - kako keto ishrana pomaže u njihovoj regulaciji?

Kada govorimo o mršavljenju i ishrani, veoma često se pokreće diskusija o hormonima i njihovom uticaju na kilograme. Tako često nailazimo i na razne dezinformacije koje nas mogu zbuniti ili navesti na neke pogrešne zaključke.

Kako bismo to razjasnili, u ovom tekstu pričamo o dva hormona koji imaju važnu ulogu kada je reč o kilogramima, i o tome kako keto ishrana utiče na njih.

Dijeta, Keto ishrana, Keto Dijeta, Mršavjenje, Hormoni, Kortizol, estrogen

 • Pregleda: 1706

5 Razloga da budete na keto ishrani tokom leta

Dok se letnje temperature p svakim danom sve više ribližavaju, mnogi ljudi razmišljaju o prilagođavanju svoje ishrane kako bi izgledali i osećali se najbolje tokom letnjih meseci. Jedna od opcija koja se ističe kao idealan izbor je keto ishrana. Keto ishrana je visokomasna, niskougljenohidratna ishrana koja se fokusira na unos zdravih masti i ograničava unos ugljenih hidrata.

Mrsavljenje, Keto ishrana, Keto Dijeta, keto mrsavljenje, leto

 • Pregleda: 2399

5 Razloga da se pridružite keto izazovu

Kako su ovo opšte motivacije volela bih pre svega da vam ponudim moju ličnu priču i 10 NACINA NA KOJE JE KETO ISHRANA PROMENILA MOJ ZIVOT.

Ketogena dijeta je fantastičan način da poboljšate vaše zdravlje i izgled. Sa 28-dnevnim izazovom, imaćete priliku da se naviknete na novi način ishrane i stvorite zdrave navike za dugoročan uspeh. Razlozi zbog kojih bi trebalo da se upustite u ovaj izazov su:

 • Smanjenje telesne težine: Keto dijeta je efikasna metoda za gubljenje telesne težine, jer telo počinje koristiti masnoće kao izvor energije, što dovodi do smanjenja apetita i potrošnje kalorija.
 • Poboljšanje zdravlja: Keto dijeta može imati pozitivan uticaj na mnoge zdravstvene probleme, uključujući dijabetes, metabolički sindrom i bolesti srca. Uz to, može pomoći u smanjenju rizika od različitih oblika raka, kako navode novija istraživanja
 • Povećanje mentalne snage: Keto dijeta povećava nivo ketona u krvi, što može pomoći u smanjenju simptoma depresije i anksioznosti, te poboljšati kognitivne funkcije.
 • Povećanje fizičke izdržljivosti: Uz keto dijetu se može povećati proizvodnja energije iz masnoća, što može pomoći u povećanju fizičke izdržljivosti i snage tokom vežbanja.
 • Povećanje energetskog nivoa: Keto dijeta može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi, što dovodi do povećanja energetskog nivoa i manje oscilacija raspoloženja.

Ukratko, 28-dnevni izazov na keto dijeti je prilika za poboljšanje vašeg zdravlja i izgleda, sa dugoročnim rezultatima i pozitivnim uticajem na vaše mentalno i fizičko stanje. 

Nadam se da vas je ovaj kratakt tekst inspirisao da istražite i možda započnete keto putovanje, a ukoliko to uradite u okviru našeg besplatnog keto izazova imate i ogroman resurs u vidu podrške naše grupe.

Takodje ako želite premijum programe sa planovima ishrane za 28 dana, možete pogledati programe AUTOFAGIJA i KOMPLETNA KETO TRANSFORMACIJA.

Srećno!

Keto izazov, Dijeta, Izazov, Plan obroka, keto mrsavljenje, plan ishrane

 • Pregleda: 4015

Kako do trajnih rezultata u mršavljenju?

Kada želimo da smršamo obično se dosta informišemo, čitamo razne članke, raspitujemo se. I, kada sve deluje da je spremno i samo još treba da zaista otpočnemo - mi se često zaustavljamo, setimo se nekog izgovora ili kažemo "od sutra ću".. A zatim se "sutra" pretvori u još 100 takvih ciklusa. Takođe, postoji i druga situacija, kada krenemo dijetu i nakon nekog vremena se osetimo iscrpljeno, psihički ili fizički, i odustanemo.

 • Pregleda: 7302

Pratite nas

Pišite nam

 • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA