fbpx

Novi izazov počinje za:

Iskustva naših članova

Danijelina "Keto" priča
U stvari, sve počinje prilično davno... ne sa keto dijetom, već sa prvom sportskom povredom i velikim brojem kilograma koji se gomilaju iz godine u godinu... Kako se priča sa sportom završila nakon nesrećnog spleta okolnosti i operacije, uz broj godina rastao je i broj kilograma, kao i neslavni pokušaji nekih “čudotvornih” dijeta. Ukratko, u decembru 2017. kada sam rešila da ponovo počnem da treniram i da najzad uspostavim kontrolu nad svojim, pre svega zdravljem, a onda naravno i izgledom, našla sam se na početku svog dugog putovanja koje još traje, sa 60-ak kg viška.

Za ketogenu dijetu čujem tu i tamo tokom godina, od toga kako je odlična do toga kako je najgora, ali odlučujem da sama počnem da istražujem na tu temu, ne na osnovu nečijih komentara i poluinformisanosti, već na osnovu naučnih istraživanja i radova. Odlučujem da probam, i to kombinaciju ciklusa - 4 nedelje standardne ketogene dijete i 4 nedelje tzv. Targeted ketogenic diet (TDK) gde se uzima oko 20-30 gr hidrata u obroku posle treninga zbog napredovanja u istom. Početak je bio težak, prva nedelja je prošla u glavobolji, poprilično jakom osećaju gladi i čudne malaksalosti... a onda je sve prestalo! Osećaj gladi, neprijatnost u stomaku jer je “prazan”, nervoza zbog gladi i sl. Počela sam vremenom da primenjujem i metodu posta, gde sam se ograničila na dva obroka dnevno, u 13h i 17h, i 20h posta.

Kilaža je naravno sve vreme u padu, ali ne nauštrb mišićne mase koja se, pritom, evo i bez hidrata jako lepo gradi. Za koji dan (avgust 2018) putujem na more, sa 32 kg manje nego što sam imala pred doček Nove godine, pre samo 8 meseci... Osećaj je sjajan, analize krvne slike i holesterola nikad bolje... sada sam na pola puta svog cilja, ali sa mnogo većim znanjem o ishrani, pozitivnim efektima keto dijete i namirnicama za istu.
Ivanova promena


Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA