fbpx


Ishrana

Ciklična Keto Ishrana

Ciklična keto dijeta je pristup ishrani koji kombinuje periodično praktikovanje keto ishrane sa fazama unošenja većih količina ugljenih hidrata. Ova strategija može pružiti nekoliko prednosti, ali, naravno, ima i svoje specifičnosti.

U osnovi, keto dijeta se fokusira na visok unos masti, umeren unos proteina i nizak unos ugljenih hidrata. Ovaj režim ishrane dovodi telo u stanje zvano ketoza, gde organizam koristi masne kiseline umesto glukoze kao glavni izvor energije. To može pomoći u bržem sagorevanju masti i gubitku težine.

Ketoza, Vrste dijete, ciklična keto dijeta

  • Pregleda: 4599

Menopauza i keto ishrana - koji su benefiti

Tokom života prolazimo kroz nekoliko faza i svaka od njih je važna i donosi određene promene. Tako, najčešće u kasnijim 40-im i 50-im godinama, nekada i ranije, žene ulaze u fazu menopauze. I mnogo toga se menja - prestaje menstruacija, dolazi do pada reproduktivnih hormona, može doći do naleta vrućina, pada energije, naglih promena raspoloženja, gojenja...

Keto ishrana, Keto Dijeta, Menopauza, Benefiti keto ishrane

  • Pregleda: 6895

Od ideje do apsurda na primeru keto ishrane

Mili moji, primetila sam jedan fenomen, koji se dešava u skoro svim porama društva kada se pojavi nešto novo, interesantno i što u korenu ima neku korisnu, kvalitetnu ideju. Naime, kako se to više širi u javni prostor, što više ljudi dobija pristup toj temi i ideji - ona vremenom počinje puno da se udaljava od svoje originalne zamisli, sve dok se na kraju, komercijalizacijom i popularizacijom, ne dovede do potpunog apsurda.

Ovo sam primetila na polju rada na sebi i psihologije, odakle ja profesionalno potičem, ali sam jako lepo to uočila i u razvijanju naše keto ishrane.

Keto ishrana, Osnove Keto Ishrane, Keto Dijeta

  • Pregleda: 6498

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA