fbpx


Priprema za početak Keto izazova

Bilo da započinjeti neki od grupnih keto izazova, ili prosto sebe izazivate na ovu veliku promenu, važno je da napravite dobru pripremu za ovo putovanje.

Pre svega odredite vaš motiv za ovu promenu, u čemu vam može pomoći sledeći tekst:

Prvi koraci u promeni ishrane

Kada jasno znate šta želite da postignete, dobro ispitajte suštinu keto ishrane, jer kada jednom razumete logiku, više nema greške:

Osnove keto ishrane / Keto Izazov

Naredni korak je kupovina namirnica, važno je da obezbedite sve ono što vam može biti potrebno za narednih par dana. Ovo je bitno posebno u početku, kada još niste navikli na promenu. Savet je da narednu listu i otštampate:

Dozvoljene namirnice u keto ishrani

Preporučujem vam da se sprijateljite sa tablicama nutritivnih vrednosti koju su vam dostupne na sajtu OVDE i da im se vraćate dok ne budete sigurni u vrednosti namirnica koje konzumirate.

Na sam dan započinjanja izazova savetujem vam da stanete na vagu kako bi zaista znali početnu tačku, osim toga možete izmeriti obime, a poseban savet je i da se fotografišete – sami za sebe, kako bi zaista mogli da vidite napredak koji će uslediti u narednim danima.

Ponekad iako vaga ne prikazuje gubitak u kilogramima, možemo primetiti da nam je odeća komotnija, naše okruženje može komentarisati gubitak kilograma uprkos upornoj vagi koja pokazuje iste brojke, ovo se pogotovo dešava kada je dijeta ukombinovana sa treninzima i kada dobijamo na mišićnoj masi (mišići su teži od masti u odnosu na zapreminu). Zato vam toplo preporučujem da se ne merite svako malo i da ako želite da pratite napredak pre svega merite obime.

I naravno, ne zaboravite limun, jer nakon buđenja dan započinjemo toplom vodom sa malo limuna:

5 razloga da dan započnete toplom vodom sa limunom

Dobre pripreme vode do dobrih rezultata i zato je važno da dobro proučite ove korake i da donesete motivisanu odluku da je sada trenutak za željenu promenu. Lakše je kada smo zajedno i zato možete da nam se pridružite na socijalnim mrežama za sve potrebne savete, motivaciju i podršku na ovom putovanju. Podrška i deljenje u grupi osnažuje sve članove, i omogućava da istrajemo na izazovu kao i da postignemo maksimalne rezultate.

Ako već niste, učlanite se u našu FB grupu Keto/LCHF ishrana - Zdravo mršavljenje

Jedna od mojih glavnih strategija koja mi pomaže da uspešno iznesem izazove, jeste unapred pripremljeni obroci u zamrzivaču, pogledajte čime je napunjen moj keto zamrzivač.

 

Keto izazov, Pocetak, Mrsavljenje, Kilogrami, Dijeta, Keto Dijeta, Promena, Promena ishrane, Započinjanje

  • Pregleda: 51849

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA