fbpx


Kako sam konačno došla do treniranja

 Veoma mi je važno da na ovom blogu delim sa vama razna iskustva koja stičem, pre svega jer znam da sam nekim takvim deljenjima uspela da pomognem brojnim ljudima da I oni reše svoje probleme I izazove. Neizmerno se radujem što danas mogu da podelim ovo iskustvo sa vama.

Nadam se da ste već pročitali moj blog post na temu – Zašto nije svaki trening - dobar trening? I da ste zaista čuli moja upozorenja kada je reč o odabiru treninga. Srećom, danas pišem jedan mnogo optimističniji tekst. U pomenutom blogu mogli ste da pročitate koliko je težak bio put od povrede do pronalaženja adekvatnog stručnjaka koji će da se pozabavi mojim problemom, koliko je samo truda I izlaganja bilo potrebno , koliko poverenja I bola..

Upravo zbog te te istrajnosti, zbog te volje ja I pišem ovaj tekst, da vas sve motivišem I inspirišem da ne odustajete pred sopstvenim izazovima, da budete jaki I da neprestano tragate dok ne nađete nešto u šta imate poverenja, I što će na kraju dati željene rezultate - bilo da je reč o ishrani, zdravstvenim ili drugim životnim izazovima. 

Pre malo više od dva meseca, kročila sam prvi put u Fizijatrik I Estetik, po preporuci ali izuzetno skeptična da neko zapravo želi da se bavim mojim slučajem na pravi način. Moj dr. Miloš, uradio je tada za mene ono što mnogi nisu, shvatio je šta znači kad je osoba u strahu I bolu, onemogućena da živi normalan život, I pružio mi je tu ljudsku pažnju I razumevanje mog problema. Osim tog pristupa, koji je u ovakvim situacijama od velike važnosti, dopalo mi se što nisam dobila program od sto I jednog tretmana, već precizan I fokusiran na rešenje mog problema sa donjim leđima, a ne na ublažavanje simptoma bola...

I tako sam krenula u novu avanturu, jedan mali rolerkoster, gde mi je na sreću odmah bilo objašnjeno da je to put napredaka I padova, koji su svi normalni na putu do cilja. Izuzetno sam zahvalna na strpljenju za sve moje padove I strahove, kojih je zbog dosadašnjih loših iskustava zaista bilo mnogo. U prvoj fazi sam oslobođena najvećeg dela bola, ali to nikako nije bio moj cilj, pa sam nastavila rad sa sjajnim I stručnim timom terapeuta na jačanju problematičnih mišića I stabilizovanju moje kičme.

Ono sa čime danas želim da se pohvalim, je to da sam dobila zeleno svetlo I da sam krenula sa treninzima, za početak treniram Mihu , 2x nedeljno u prlično kontrolisanim uslovima, ali od bolova koji me bude tokom noći I u stanju mirovanja do treninga dva puta nedeljno put je zaista dug, a uspeh ogroman.

I zato mili moji ketonci, bilo da ste u na svom putu promene ishrane, loših navika, da li se I vi borite sa nekom povredom, zdravstevnim izazovom, ili bilo kojim drugim problemom – moja poruka za vas je ne odustajte jer uz volju, istrajnost I dobro informisanje zaista svašta može biti moguće I ostvarivo!

P.S.  Moja leđa su uspešno prevazišla najveći izazov do sada - naprasno je prestala da radi mašina puna vode i veša i sve sam to ručno nad kadom morala da ispiram i cedim... i ništa me nije zabolelo, tako da mislim da se mojim terninzima lepo piše :)

Više o samoj klinici koja mi je puno pomogla možete procitati ovde : https://fizijatrikiestetik.rs/

 

Vidimo se nadam se u nekom jos radosnijem blogu, ogroman pozdrav od mene,

 

Borjana

Motivacija, Trening, Ketoza, Maderoterapija, vezbanje, ledja, fizikalna, inspiracija, miha, terapija

  • Pregleda: 4855

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA