fbpxKeto obroci za poneti - recepti i saveti

Mili moji, došla sam na ideju da u jednom blog postu sažmem preporuke i recepte za sve one dane kada ne možemo da jedemo kod kuće tik pored šporeta i frižidera, jer ovo je jedna od češćih dilema bilo da ste početnici u keto ishrani ili ketonci sa stažom. Kako se organizovati u danu punom obaveza, kada idete na posao ili fakultet, imate poslovni ručak sa klijentom ili se pripremate za poslovni put, odnosno izlazak na teren?

Priprema je ključ dugotrajnog uspeha. Sprečiće da dozvolimo da nam naši izgovori budu jači od volje. Moj predlog je da u nedelju napravite plan obroka shodno obavezama za tu nedelju. Obavezno zapišite na papir, jer ukoliko dođe do promene rasporeda obaveza (a uvek dođe, jer život :D), nemojte dozvoliti da vam isklizne neka od ideja za obrok pa da vam se otežaju priprema i planiranje. Drugo, ukoliko vam ponestane ideja za kombinovanje jela, uvek možete baciti pogled na kombinacije iz neke od prethodnih nedelja. Inspiraciju takođe možete naći i kod mene na Instagramu. Hranu poput krekera, hleba i proje možete da napravite za više dana.

Izdvajam vam recepte hrane sa bloga koja je zgodna za poneti a nema potrebe da stoji u frižideru ili da se podgreva pre nego što ćete je jesti.

Sve nabrojano može da se jede usput, “s nogu” što bismo rekli, jer nismo uvek u prilici da jedemo za stolom. Ukoliko jeste, onda možete gore pomenute predloge da upotpunite prilozima i salatama, a možete ih i filovati ili praviti sendviče. Šta može da se spakuje a da nije recept:

Kuvana jaja, pršuta, slanina, seckani sir, krem sir… uz to možete dodati čeri paradajz, krastavac, masline, avokado, zelenu salatu, rotkvice... Za nesigurne, evo ga spisak keto dozvoljenih namirnica.

Ukoliko se obezbedite posudama koje dobro dihtuju, neće biti bojazni od mešanja mirisa ili prosipanja. Predlažem da određenu hranu odvojeno upakujete i time sprečite da bude ugnječena tokom transporta. Npr. kuvana jaja pakujte zasebno od salata, kockice avokada isto zasebno, kao i nasečen feta sir.

Ako imate potrebu za nečim slatkim dok ste odsutni od kuće, evo zgodnih recepata za te prilike:

Ako na poslu imate mogućnost korišćenja frižidera, evo dodatnih recepata za vas:

Za vas koji idete u restorane na poslovne ručkove sa klijentima, napisala sam blog post 5 saveta za keto ishranu u restoranu. Ne postoji razlog da odustanete od keto ishrane u ovakvim situacijama.

Ukoliko pak idete na poslovni put, ni tu se ne brinite. Ovaj blog post vam može pomoći u tome kako da se pripremite za putovanje kada je ishrana u pitanju i lako ostanete na keto režimu dok ste na točkovima ili daleko od svoje kuhinje.

Ketonci, nadam se da će vam služiti ovako objedinjeni saveti koje sama praktikujem. Zanima me, šta bi ste vi dodali a da ja nisam pomenula. Pišite mi, vaši saveti će proširiti ovu popularnu temu.

 

Restoran, Preporuke, Priprema, za poneti, Na poslu

  • Pregleda: 52940

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA