fbpx5 saveta za keto ishranu u restoranu

Kada prvi put krenu na keto dijetu ljudi se suoče sa problemom “jela napolju”. Lako je da kontrolišemo sastojke i unos ugljenih hidrata kada sami spremamo hranu, međutim, kada izađemo u restoran, ili kada moramo da jedemo napolju, možemo biti nesigurni u svoje izbore. 

Česta je zabluda da je praktično nemoguće jesti zdravo u gradu, međutim, posebno u regionu imamo sjajne i raznolike mogućnosti da uživamo u hrani i kada je nismo sami spremili. Osim standardne opcije – meso i salata, zapravo postoje brojni ukusni i gurmanski specijaliteti koje možemo poručiti.

Važno je da razmotrimo opcije i organizujemo se tako da obrok koji pojedemo u gradu ulazi u naše dnevne planove i računice. Ovo će od nas zahtevati malo više pažnje u početku, ali kada savladamo osnove i uđemo u štos lako ćemo praviti izbore. Za lakše i brže razumevanje keto računice pročitajte sledeći TEKST

Ali važno je biti oprezan i zato poslušajte ovih 5 saveta za keto ishranu u restoranu:

  1. Nemojte se plaštiti da pitate – slobodno pitajte konobara šta tačno ide od sastojaka u jelo koje planirate da poručite.
  2. Tražite da izbace sastojke koji vam ne odgovaraju – naravno ovo nije moguće za sve porudžbine, ali lako je izbaciti jabuku iz salate sa dimljenim lososom ili pomfrit koji ide uz grilovanu piletinu.
  3. Pitajte za zamene – ukoliko uz obrok ide pomfrit, slobodno pitajte da li postoji mogućnost da dobijete grilovane tikvice, pečurke ili neko drugo povrće umesto krompira.
  4. Oprezno sa sosevima – nije retko da u razne soseve ide belo brašno ili šećer, pa možete tražiti da vam naprave neki prihvatljiviji sos, ili ukoliko je to nemoguće, da sos serviraju sa strane kako bi sami odredili da li ćete i koliko pojesti.
  5. Proverite jelovnik – pre nego što odaberete restoran za ručak ili večeru dobro je da proverite šta nude na meniju. Neki restorani, kao što su špageterije i picerije, prosto nemaju low carb opcije.

Dodatan savet – ukoliko znate da ćete provesti puno vremena napolju a ne želite da jedete u grilu ili restoranu uvek možete poneti sa sobom adekvatnu količinu orašastih plodova kao usputnu zamenu za obrok ili možete spremiti neki od recepata sa grupe ili sajta, kao što su ovi ukusni krekeri koje možete poneti sa sobom LINK. 

Za dodatne savete pogledajte ovaj kratak video:

 

 

Ishrana, Keto, Mrsavljenje, Restoran, Dijeta, Keto Dijeta, Zdrava Ishrana

  • Pregleda: 20987

Pratite nas

Pišite nam

  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Keto ishrana by Borjana © 2018 Sva prava pridržana | Design by: NESA